SEO basic : Hoe begin ik met SEO?

U heeft een geweldig idee. En een super website gebouwd. Maar dan wilt u dat de website bezoekers aantrekt!

U wilt gevonden worden op het internet!

Maar hoe doe je dat? U Heeft van SEO technieken gehoord, maar hoe ga je aan de slag met SEO? Hoe start je met SEO op een gloednieuwe site?
Op deze pagina zal ik 7 basis stappen doornemen, die u kunt volgen om uw SEO strategie op gang te brengen.

1. Installeer een SEO plugin
Als uw website WordPress als CMS gebruikt, zou de installatie van Yoast SEO de eerste stap kunnen zijn in uw SEO strategie. Voor Joomla, Lightspeed en Magento zijn ook diverse standaard SEO plugins beschikbaar.
Deze plugins helpen om ervoor te zorgen dat de website crawlable en vindbaar is. Yoast SEO zal bijvoorbeeld onmiddellijk een aantal technische SEO problemen oplossen, door gewoon op de back-end van de site als plugin te worden geïnstalleerd. Daarnaast helpen deze plugins om de website zo op te bouwen dat Google deze begrijpt en goed rangschikt.

2. Zorg voor links

Google moet weten dat uw website bestaat. En, om Google te laten weten dat uw geweldige nieuwe site bestaat, moet u ten minste één externe link naar uw site hebben. De reden hiervoor: Google crawled op het web. Het volgt links en slaat alle webpagina’s die het vindt op in een zeer grote database, die de index wordt genoemd. Dus zorg ervoor dat u een link van een externe website krijgt!

3. Hoe wilt u gevonden worden?
Zorg ervoor dat u het juiste publiek naar uw website trekt. Wie zijn uw klanten? Voor wie heeft u deze website gebouwd? Welke termen gebruiken uw klanten bij het zoeken op Google? Kom zoveel mogelijk te weten over uw publiek.
SEO’s verwijzen naar deze fase altijd naar een zoekwoorden onderzoek. Een moeilijke, maar zeer belangrijke fase. Er zijn een heleboel nuttige tools die het doen van trefwoordonderzoek gemakkelijker maken. Sommige van deze tools zijn gratis, andere zijn prijzig. Hoewel deze tools zal de lastige fase van een trefwoord onderzoek gemakkelijker kunnen maken, moet u niet vergeten dat een zoekwoorden onderzoek niet is uit te besteden aan een tool of een applicatie. U zult echt zelf moeten nadenken over uw markt, prospect, toekomstige klanten en over de zoektermen die zij gebruiken. Neem de tijd voor deze fase. Het is cruciaal. Als u uw zoekwoord onderzoek correct uitvoert zult u daar later veel voordeel uithalen. Kijk in dit kader ook naar de mogelijkheden van re-marketing.

4. Stel realistische doelen
Voor een nieuwe website of webshop is het in het begin moeilijk om hoog te scoren. Oudere sites hebben al een geschiedenis, hebben hun autoriteit en veel links naar hen gevestigd. Dat betekent dat de crawlers van Google vaker langskomen op oudere sites. Om een nieuwe site te kunnen rangschikken, moet je altijd een beetje geduld hebben. En onthoud: sommige zoektermen zullen buiten bereik zijn voor een nieuwe site omdat er te veel concurrentie is.
Als u net begint met uw site, probeer dan te streven naar het rangschikken van longtail keywords. Longtial trefwoorden zijn trefwoorden die langer en specifieker zijn en veel minder concurrentie hebben dan de populaire trefwoorden. Na een tijdje, wanneer uw site begint te rangschikken door de longtail keywords, kunt u proberen meer hoofd trefwoorden te gaan gebruiken.

5. Interne koppelingen/links
Zoals ik al in stap 2 al aangaf, volgt Google links. Google volgt ook de links op uw website, uw interne linkstructuur. Google crawled door uw website en volgt de interne linkstructuur van uw site. Die structuur is een leidraad voor Google. Zorg ervoor dat uw interne linkstructuur feilloos is. Dat zal zeker helpen bij de ranking.
Als u met een gloednieuwe website begint, is er waarschijnlijk nog niet veel inhoud. Dit is het perfecte moment om na te denken over structuur. Met weinig content is dat relatief eenvoudig. Het is alsof je een nieuwe kast hebt en je bent nog niet begonnen met het kopen van kleding. Nu is het tijd om na te denken over de dingen die je op de bovenste plank wilt zetten en welke items je achterin je kast wilt verbergen. Beslis dus welke pagina’s voor u het belangrijkst zijn. Met welke pagina’s wilt u rangschikken? En zorg ervoor dat deze pagina’s de meeste interne links hebben.

6. Begin met schrijven
Om gerangschikt te worden, heb je inhoud nodig. Een zeer belangrijke stap voor uw SEO strategie is het schrijven van degelijke, spel foutloze inhoud voor alle zoektermen waarvoor u gevonden wilt worden.
Zorg er tijdens het schrijven voor dat u de woorden gebruikt waarvoor u gevonden wilt worden. Gebruik ze in koppen en in de inleiding en in de conclusie van uw tekst. Na het schrijven van uw tekst moet u uw SEO-titel en uw metabeschrijving optimaliseren.

7. Link, links, links!
Externe links zijn belangrijk om uw site op een hoge positie in die zoekmachines te krijgen. Maar het verzamelen van deze externe links kan een moeilijk proces zijn. Zorg ervoor dat u inhoud schrijft die mensen willen delen en waarnaar ze willen linken. Originele ideeën en grote, waardevolle inhoud maken de kans groter dat mensen dit willen delen.

Meer weten over SEO!