Offshoring

 

Offshoring is voor veel Nederlandse en andere Westerse bedrijven de oplossing in hun zoektocht naar hoogopgeleid IT-personeel. Veel bedrijven hebben problemen bij het vinden van de juiste personen voor de juiste functie. Door gebruik te maken van de (veel grotere) offshore IT arbeidsmarkt, is het gemakkelijker om hooggekwalificeerd personeel te vinden.

 

 

De belangrijke factor voor offshoring IT is kostenbesparing. De salarissen en andere operationele kosten (kantoorhuur, hardware, externe ondersteuning) zijn lager in offshorelanden dan in Nederland of andere landen in West/Oost-Europa. Door het kopen van diensten van een offshore bedrijf kunt u de kosten reduceren die horen bij uw specifieke bedrijfsprocessen.

Meer voordelen van offshore outsourcing IT zijn:

  • Producten zijn sneller klaar voor de markt omdat meerdere mensen meewerken aan het maken van het product.
  • Uw bedrijf kan zich focussen op de kernactiviteiten en daarin uitblinken., door het uitbesteden van bepaalde processen (en daardoor de besparing van tijd en energie).
  • Schaalvoordelen, omdat de offshore organisatie meer klanten kan bedienen.

Oyit Software Consultancy werkt al enige jaren met IT partners in Azie en is door de wol gevefd als het gaat om offshore trajecten.