Hosting van uw website

Voordat u een hostingpakket afsluit voor uw website, moet er gekozen worden voor de wijze van hosting.
Er zijn een aantal verschillende wijzen van hosting, die allemaal bepaalde voor- en nadelen met zich meebrengen, ik leg deze wijzen verder op de pagina kort uit.

Hosting bij Oyit gaat via VPS hosting omdat deze wijze van hosten een groot aantal voordelen met zich mee brengt.
Prijzen van de hosting zijn verwerkt is onze SLA’s.

Bij Oyit kennen we geen scheiding tussen hosting en onderhoud. Met andere woorden; de aangeboden SLA’s bevatten altijd hosting en onderhoud.


Gratis hosting

Voor gratis hosting hoeft u niets te betalen. Wel wil de hostingprovider van het hostingpakket toch iets verdienen en daarom worden er bij een gratis hostingpakket advertenties op de website geplaatst.


Oyit Consultancy levert deze service niet omdat wij vinden dat dit afbreuk doet aan de kwaliteit van de site.

Shared hosting

Bij shared hosting worden er meerdere websites op één server gehost. Dit betekent dat u geen eigen server heeft, maar de server met andere klanten moet delen. Het is goedkoper dan een hostingpakket met eigen server. Met deze webhosting kan de server niet op individuele wensen worden afgestemd, aangezien de server wordt gedeeld.

Oyit levert shared hosting voor € 30,- per maand

Dedicated hosting

Waar u bij shared hosting de server moet delen met andere websites, is dit bij dedicated webhosting niet het geval. De website krijgt krijgt een eigen server, die geheel gepersonaliseerd kan worden ingericht. De kosten voor deze vorm van hosting zijn hoger dan bij shared hosting.

Bij dedicated hosting krijg u een eigen fysieke server, ofwel een server die u aan kunt raken en ergens neer moet zetten.
Prijzen voor dedicated hosting bij Oyit Consultancy op aanvraag.

VPS hosting

Bij dedicated hosting heeft u te maken met een eigen fysieke server. Is er geen plek in huis of op kantoor om een server neer te zetten, kunt u kiezen voor een VPS hostingpakket (Virtual Private Server hostingpakket genoemd).
Bij dit hostingpakket krijg u geen fysieke server, maar een digitale server die u voor uw eigen website specifiek kan worden ingericht. Net zoals bij dedicated hosting het geval is, hoeft u deze server niet met andere klanten en dus niet met andere websites te delen.

Ook is het mogelijk om extra SLA’s (Service-Level-Agreement) af te sluiten.

Cloud hosting

Bij cloud hosting worden alle apparaten aangesloten op een netwerk van aan elkaar gekoppelde servers. Begeeft één server het, bijvoorbeeld door een storing of door een hack, kunnen de andere servers dit opvangen. Dit maakt cloud hosting veiliger en stabieler dan veel andere vormen van hosting.
Prijzen voor cloud hosting bij Oyit Consultancy op aanvraag.