10 tips voor het bouwen van een website

Het creëren van een succesvolle website kan uw bedrijf naar een hoger niveau tillen. Daarnaast kan uw website dienen als een online catalogus van uw producten en/of van uw (fysieke en/of digitale) dienstenaanbod voor nieuwe en potentiële klanten.
Ook kunt u uw zakelijke aanbiedingen extra aandacht geven door met uw website online te adverteren via betaalde advertenties in bijvoorbeeld Google of Facebook.

Hoewel een succesvolle website niet in een dag gebouwd is, kunt u met tijd en moeite een professionele website voor uw bedrijf maken en deze transformeren naar een ‘money maker’ met tevreden bezoekers en klanten.

Lees daarom de volgende tips om in 10 eenvoudige stappen een succesvolle website te maken.

 • Ontwikkel een merkstrategie voor uw site

Iedereen kan een website bouwen en promoten.
Maar hoe past uw website in de media merkstrategie van uw bedrijf? Deze vraag zal beantwoord moeten worden om een succesvolle website te ontwikkelen.
Want uw website is slechts één factor in het opbouwen van uw mediamerk op het internet, we zullen de rol van de site in het grote geheel moeten plaatsen.
Nog veel te vaak wordt het maken van een website als een doel op zich gezien, terwijl de website niet meer dan een middel is om een doel te bereiken.

Een paar voorbeelden van doelomschrijvingen:

 • Ik wil de uitstraling van mijn merk versterken.
 • Ik wil meer producten of diensten verkopen.
 • Ik wil in contact komen met (potentiële) klanten.
 • Ik wil betere kandidaten voor mijn vacatures.
 • Ik wil mijn bezoekers informeren.
 • Voorkom fouten bij het ontwerp van de website

Goede inhoud verdient een mooie website. Maar een succesvolle website is niet alleen afhankelijk van goede kleurkeuzes en mooie lettertypen, en eerste indrukken tellen ook mee op het internet.

Als bezoekers, die voor de eerste keer uw site bezoeken, worden gebombardeerd met advertenties, de informatie die ze willen niet kunnen vinden, zien dat uw site niet vaak wordt bijgewerkt of zich irriteren aan het langzame laden van uw site, dan is de kans groot dat u die bezoeker voor altijd zult verliezen. Fouten in het ontwerp van de website kunnen u de bezoekers van uw site kosten, hetgeen het verdienpotentieel van uw site vermindert.

Bij de zoektocht naar hosting voor uw website komt u de volgend vraag tegen: kiest u voor gratis of betaalde webhosting? Het juiste antwoord op deze vraag verschilt van geval tot geval. Soms kun je al het nodige vinden bij een gratis web host, maar voor sommige functionaliteiten zal er een betaald pakket, app of pluging moeten worden aageschaft.

In de meeste gevallen zal een betaalde web host veel betere prestaties leveren dan een gratis host. Beginnende webmasters en mensen die een kleine, persoonlijke site willen maken, kunnen vaak nog prima uit de voeten met een gratis pakket.
Maar een grote(re) sites met veel dataverkeer zijn bijna gedwongen om een betaald pakket te nemen. Ook websites van bedrijven of sites die zich bezighouden met e-commerce of web diensten zullen het beste af zijn met een betaald pakket, omdat deze een professionele uitstraling moeten hebben. Dat is eigenlijk niet mogelijk als de site bij een gratis web host is ondergebracht.

De mooiste, beste ontwikkelde website levert geen geld op als u de enige bent die door op de pagina’s klikt. Maar om met een bepaald zoekwoord op de eerste pagina van een zoekmachine te komen zult u wat moeten doen.

Er zullen belangrijke elementen als gerichte trefwoorden, producttitels, productbeschrijvingen en tekstlinks aan uw website moeten worden toegevoegd om verkeer op uw website op gang te brengen.
Deze trefwoorden helpen potentiële klanten om uw site gemakkelijker te vinden in de zoekresultaten en zorgen ervoor dat er een dagelijkse stroom van verkeer naar uw site komt.

 • Zorg dat uw site blijft hangen

Maak uw site ‘sticky’, laat bezoekers blijven, door het hebben van geweldige productaanbiedingen en interessante content. Gebruik aantrekkelijke foto’s, voeg polls of vragenlijsten toe, voeg een blog toe met een basis van nuttige artikelen over onderwerpen die relevant zijn voor de klanten van uw website, maakt gebruik van conversie technieken. En voorkom keuze stress bij uw bezoekers.

 • Gebruik Killer SEO om de concurrentie te dwarsbomen

Er zijn miljarden websites die allemaal concurreren om clicks. Een toppositie op pagina één van de belangrijkste zoekmachines is onmogelijk zonder zoekmachineoptimalisatie.

Online wordt de inhoud van de site niet gelezen als deze niet goed is geoptimaliseerd voor zoekopdrachten. Uw site content schrijvers moeten goed begrijpen hoe ze zoekmachine optimalisatie (SEO) technieken moeten gebruiken wanneer zij uw website met tekst vullen, want anders zult u nooit een ranking krijgen in de resultatenpagina’s van zoekmachines.

 • Genereer inkomsten zonder uw bezoekers af te schrikken

Toen websites voor het eerst op het internet verschenen, vertrouwden veel webmasters op banner advertenties om hun websites te ondersteunen. Daarna kwamen nog de pop-ups, pop-unders, paginaschillen en knipperende banners en begonnen internetgebruikers overbelast te raken.

In dit tijdperk zijn er nieuwe manieren aanwezig om geld te verdienen met uw site zonder de bezoekers van uw site te bombarderen met vervelende advertenties. Verken andere opties om met uw website inkomsten te genereren naast de klassieke banneradvertenties, zoals de verkoop van producten van andere mensen en het verdienen van geld als een affiliate verkoper.

 • Toon adverteerders wat je voor hun kunt doen

Het lijkt een gemakkelijke manier om geld te verdienen. Bied advertentieruimte aan op uw site. Zet er een prijskaartje op. En wacht tot adverteerders naar uw site komen en hun geld over de balk smijten.
Maar de online concurrentie is hevig. Het aantrekken van adverteerders en hen te overtuigen van het feit dat uw media site degene is waar men ruimte moet kopen is steeds moeilijker geworden, zelfs voor de meest succesvolle websites. Je moet een potentiële adverteerder de voordelen van online advertenties laten zien hoe plaatsing op uw site hen verder kan helpen om hun bedrijf te laten groeien.

 •  Ontwikkel een sociale mediastrategie

Verdrijf het verkeer naar uw site via sociale media. Moedig uw bezoekers aan om sociale netwerken te gebruiken om mensen terug te laten komen naar uw site voor het laatste nieuws.

 • Meten is weten

Gebruik webanalysetools om de gewoontes van uw websitebezoekers te volgen terwijl zij zich een weg banen door uw inhoud. Want het monitoren van deze patronen geeft u een duidelijk beeld van wat er wel en niet werkt op uw website. Als bepaalde onderwerpen bezoekers naar uw site leiden, weet u dat u het aantal klikken kunt verhogen door gebruikers te geven wat ze willen.

Als gebieden binnen uw site hebt die praktisch worden genegeerd, kunt u beslissen of u de inhoud wilt wijzigen of te verwijderen.

Mocht het uiteindelijk toch allemaal iets teveel gedoe zijn, laat dan uw site gewoon bij Oyit bouwen. Zeker voor een bedrag van 199 euro.

Kwalitatief en prijstechnisch de beste oplossing!